Bagaimana menjana pendapatan tanpa modal? | Atomy adalah jalannya


Kalau korang belum baca lagi Apa itu Atomy?, sila baca dahulu sebelum korang meneruskan pembacaan dientri ini. Sudah baca? Okay.. Teruskan baca entri ini sampai habis tau! Jangan skip any part, nanti tak faham.

Atomy adalah business network dan produk. Tak boleh ada network je, tapi tak pernah cuba produk. Tak boleh cuba produk je, tapi tak kembangkan network.

Seperti yang aku sudah jelaskan dientri Apa itu Atomy? Produk atomy adalah produk keluaran Korea yang merangkumi barangan keperluan harian, supplement, skincare, cosmetic dan bermacam lagi. Dan produk keluaran atomy sangat berkualiti setanding dengan jenama antarabangsa yang lain seperti LANCOME, Mary Kay, Etude House dll kerana ia dikeluarkan dari kilang manufacturing yang sama iaitu Kolmar.

Okay, katakan sekarang korang sudah mendaftar menjadi ahli Atomy, kemudian apa langkah seterusnya untuk menjana pendapatan. Bila nak dapat income daripada Atomy? Berapa komisyen yang akan dapat daripada Atomy? Betul ke senang nak buat duit dengan Atomy ni? Aku akan cerita dientri ini.

Tapi, jangan lupa 3 step yang aku highlight dientri Apa itu Atomy? iaitu:
  1. Menukar status consumer kepada distributor (percuma sahaja, hanya isi form) 
  2. Membuat pembelian minimal 10,000PV (~RM100)
  3. Menceritakan produk Atomy kepada orang terdekat

Kenapa kena tukar status consumer kepada distributor?

Untuk membezakan orang yang nak jadi pengguna dan orang yang nak menjana income. Sebab ada orang, dia nak menjadi pengguna sahaja. Nak try produk Korea tapi tak suka nak share dengan orang. Terpulang.

Kenapa kena buat pembelian minimal 10,000PV?

Untuk aktifkan account dan untuk korang merasai sendiri kualiti produk Atomy supaya korang boleh bercerita dengan orang lain pengalaman korang sendiri menggunakan produk Atomy. Testimoni diri sendiri lebih kuat daripada testimoni orang lain.

Atomy tidak ada membayar iklan atau influencer atau instafamous untuk promote produk Atomy. Semua orang yang promote Atomy adalah pengguna Atomy sendiri. Atomy sudah cut cost marketing dan advertising. Maka, 70% keuntungan yang Atomy dapat akan dikongsi kepada pengguna semula. 

Oleh itu, pengguna Atomy adalah agent penyebaran maklumat Atomy dan mereka dibayar melalui komisyen. Best, kan?

So, korang dah tahu daripada mana income yang korang akan dapat.

Sekarang macam mana nak dapatkan income tersebut?

Refer kepada step ke 3: Menceritakan produk Atomy kepada orang terdekat

Bila ada orang tertarik untuk membeli produk Atomy, maka apa yang korang perlu buat adalah daftarkan mereka menjadi ahli Atomy dan mereka boleh membeli produk atomy sendiri di shopping mall online atomy. Tak perlu korang susah-susah nak menjual kepada mereka. Korang tak perlu simpan stok langsung.

Ada 2 cara untuk korang menceritakan tentang Atomy:
  1. Menceritakan tentang produk Atomy
  2. Menceritakan peluang menjana pendapatan melalui Atomy
Cerita kat keluarga, sahabat rapat dan kenalan terdekat. Andai kata ada 3 orang yang tertarik untuk join, maka network korang sudah mempunyai 3 orang. 


Andai kata setiap 3 orang tadi membuat perkara yang sama lalu mereka dapat menarik 3 orang lagi. Maka, dalam rangkaian korang sudah mempunyai 12 orang. 


Andai kata, 9 orang yang baru tadi dapat mencari 2 orang. Maka, network korang sudah ada 30 orang.


Ini adalah contoh sahaja, berapa ramai orang yang korang nak daftarkan terpulang. Lagi ramai, lagi baik. Dalam Atomy, menolong each other adalah moral yang kita praktikkan. Tiada istilah kaya seorang atau makan seorang.

Korang bukan sahaja kembangkan network korang tetapi korang membantu orang dalam network korang mengembangkan network mereka juga. So dalam Atomy hanya ada 2 line iaitu kiri dan kanan. Kenapa dua line? Kat bawah ni aku ada cerita kegunaan line kiri dan kanan.

Okay. Tadi cerita pasal network, sekarang aku nak cerita macam mana nak generate income. Cuba korang tengok kat shopping mall Atomy. Korang akan nampak setiap produk akan ada harga produk dan nilai PV (Point Value)


Setiap kali korang membeli barang Atomy, korang akan collect nilai PV sekali.

PV ada dua jenis:
  1. Personal PV 
  2. Group PV
Bila korang membeli barang Atomy, korang akan kumpul Personal PV. Personal PV ni sifatnya kekal dan bertambah. 

Group PV pula adalah mereka yang berada dalam network korang membeli barang Atomy. Setiap kali mereka membeli, mereka akan share PV mereka dengan orang atas. Group PV ni sifatnya sementara. Setiap kali ada Pairing, Group PV akan kembali kepada Zero semula dan mula mengumpul Group PV yang baru.

Apa itu Pairing?

Pairing adalah situasi dimana jumlah Group PV kiri dan kanan menepati amount yang Atomy tetapkan untuk convert PV tersebut menjadi RM. 

Berapakah amount yang Atomy tetapkan untuk Pairing?

(Refer Gambar) Bergantung pada Personal PV kita. Kita bermula dengan 10,000 PV maka kita adalah Grade 8. Jika Group PV kiri dan kanan kita terkumpul sebanyak 300,000 PV, kita layak untuk dapat komisyen sebanyak lebih kurang RM80.

Kalau korang shopping dengan Atomy sehingga mengumpulkan 300,000 PV, maka korang dah upgrade Grade 8 ke Grade 7. Setiap kali orang dalam network korang berbelanja dengan Atomy dan Group PV terkumpul sebanyak 300,000 PV di kiri dan kanan, maka korang layak untuk dapat lebih kurang RM240. WAH!!

Bolehkah nak dapat RM80 atau RM240 setiap hari?

Jawapanya boleh! Jika network korang sudah subur, setiap hari ada sahaja orang membeli dan setiap hari Group PV terkumpul sebanyak 300,000 PV di kiri dan kanan, maka setiap harilah korang dapat komisyen.

Bayangkan sehari dapat RM80 x 28 = RM2,240 adalah nilai sebulan.

Bayangkan sehari dapat RM240 x 28 = RM6,720 adalah nilai sebulan.

Korang cuma daftar jadi ahli Atomy secara percuma kemudian korang boleh menjana pendapatan beribu sebulan. 

Hanya bermula dengan mendaftar sahaja!

Lepas dah baca ni rasa macam senang gila, kan? Senang sangat sehingga rasa tak logik. Okay, aku nak jawab soalan terakhir. 

Betul ke senang nak buat duit dengan Atomy ni?

Aku tak nak menabur janji bulan dan bintang kerana Atomy bukan business skim cepat kaya. Ada usaha, ada hasil. Usahanya adalah 
  1. Menjadi pengguna Atomy 
  2. Menceritakan produk Atomy kepada orang lain
  3. Tolong mereka untuk daftar menjadi ahli
  4. Kongsikan ilmu Atomy pada mereka yang baru
  5. Bantu mereka untuk jana pendapatan
Milestone
Bulan 1: Daftar menjadi Ahli dan membeli produk Atomy
Bulan 2: Fahami sistem Atomy sambil mencari ahli baru
Bulan 3: Cari ahli baru dengan menceritakan pengalaman mengunakan produk Atomy
Bulan 4: Cari ahli baru untuk mengembangkan network
Bulan 5: Train ahli yang nak jana pendapatan

Biasanya bulan ke-4 korang sudah start merasai hasil Atomy. Pairing pertama mungkin mengambil masa 4 bulan, pairing kedua akan mengambil masa sebulan jika korang buat betul-betul (memperkenalkan Atomy kepada ramai orang). Pairing seterusnya akan mengambil masa beberapa minggu sahaja. 

Jika korang betul-betul commit dengan business Atomy, tidak mustahil pairing akan datang hanya mengambil masa selang sehari sahaja. Jika pairing selang sehari, itu menandakan network korang betul-betul subur.

Dengan Atomy semuanya tidak mustahil.

Kalau korang berminat nak join menjadi member Atomy dan mahu menjana pendapatan melalui Atomy boleh tekan sini untuk pendaftaran. Atau nak tahu lebih lanjut pasal Atomy, boleh je tekan sini untuk berhubung.  Ramai yang telah berjaya menjana pendapatan melalui Atomy. Pendaftaran adalah percuma! Korang akan diberi member id selepas mendaftar.

Adakah korang mempunyai ciri-ciri dibawah?
  • Orang yang ingin menambah side income secara pasif
  • Orang yang suka share kebaikan
  • Orang yang nak jana pendapatan sehingga ke 5 angka sebulan
  • Orang yang risau dengan pekerjaan sekarang yang tiada jaminan akibat Covid
  • Orang yang nak pencen tapi tidak tahu nak buat apa untuk jana pendapatan selepas pencen
Anda adalah orang yang kami cari!

Website Atomy: http://www.atomy.com/my/home

0 Comments

Thank you for leaving kind words. Deeply appreciated. May you have a good day too!