Apa itu Atomy? | Menjana pendapatan tanpa modal

Korang sudah tahu pasal Atomy ke belum? Kalau belum atau dah tahu tapi tidak pasti sangat apa itu Atomy, korang boleh baca post ini sampai habis ya.

Secara generalnya, Atomy adalah sebuah Shopping Mall Online yang menjual pelbagai produk yang dikeluarkan oleh syarikat daripada negara Korea Selatan seperti;

  • supplement — vitamin C, probiotic 
  • produk kebersihan diri — ubat gigi, berus gigi, shampoo, skincare
  • barangan dapur — sabun basuh pinggan, sabun basuh baju
  • dan bermacam produk lagi.

Produk Atomy adalah berkualiti setanding dengan produk yang ternama yang lain. Bagaimana nak beli? Pembelian boleh dibuat melalui website atau applikasi online shopping mall Atomy yang boleh didapati di Android mahupun IOS. Macam shopping dekat Shoppe atau Lazada. Penghantaran pula mengambil masa 3-5 hari waktu bekerja.

Mobile App Atomy

Website Atomy

Ramai orang sudah bertukar ke produk Atomy kerana di Atomy, consumer diberi peluang untuk menjana pendapatan melalui hasil belian yang dibuat. Bagaimana tu? Mesti ada syarat-syaratnya, kan? 

Ya, ada 3 syarat yang diperlukan:

  1. Menjadi member atomy kemudian menukar status consumer kepada distributor (percuma sahaja, hanya isi form) 
  2. Membuat pembelian minimal 10,000PV (~RM100)
  3. Menceritakan produk Atomy kepada orang terdekat
Namun, jika korang tidak berminat untuk jana pendapatan, maka tidak perlulah menukar status menjadi distributor. Atomy memberi peluang untuk consumer menjana pendapatan apabila consumer Atomy telah membuat pembelian sebanyak 10,000PV bersamaan lebih kurang (RM100). 

Perlu beli sekali gus, ke? Tidak. Beli ikut kemahuan korang. Kalau ubat gigi sudah habis, maka belilah ubat gigi Atomy. Sabun basuh pinggan sudah habis, maka belilah sabun basuh pinggan Atomy. Bila dah cukup 10,000PV maka secara automatik korang layak untuk mendapat komisyen dari Atomy.

Perlu maintain setiap bulan? Tidak perlu. Tetapi, korang perlu membuat pembelian at least setahun sekali untuk mengekalkan keaktifan membership. Nak beli berus cuci pinggan yang berharga RM15 pun boleh. Tetapi, kalau korang tidak berminat untuk sambung membership, maka biarkan sahaja account member tersebut kerana cukup setahun membership akan automatik dipadam oleh HQ. Kalau nak join balik, kena daftar semula seperti biasa.

Ini pengalaman pembelian aku. Aku membeli ubat gigi (RM20/4 tiub) pada bulan pertama aku join kerana ubat gigi sudah habis, alang-alang tu aku memang nak cuba sendiri produk Atomy ni. Ubat gigi Atomy ada sijil halal, so tak perlu nak was-was. Sebelum ini aku menggunakan ubat gigi Sensodyne yang berharga (RM15+/setiub), maka kalau membeli ubat gigi Atomy yang berharga RM20 untuk 4 tiub aku rasa berbaloi.

Pada bulan ke-2, aku membeli Vitamin C (RM80/90 sachets) sebab aku memang consume Vitamin C. Aku telah membuat kiraan aku sendiri, berbanding dengan jenama yang aku dah guna, Vitamin C Atomy adalah yang paling murah dan bertahan lebih lama. 

Dengan 2 produk itu sahaja aku telah mengumpul 10,540PV maka aku telah layak mendapat komisyen daripada Atomy.

Kemudian, aku mengisi borang untuk upgrade membership daripada consumer kepada distributor (business member). Penukaran status biasa mengambil masa 3 hari. Tetapi boleh ke, nak tukar status dari consumer kepada distributor walaupun belum cukup 10,000PV? Boleh.

Lalu, aku menceritakan pengalaman aku menggunakan produk Atomy kepada family dan rakan terdekat. Aku biasanya post kat instagram gambar Vitamin C yang aku consume. Memang dari dulu aku suka share benda yang betul-betul best dan bermanfaat pada orang. Tak best, aku tak cerita.

Bila mereka berminat, aku akan tolong daftarkan mereka menjadi member Atomy secara percuma. Setiap kali mereka membeli, aku berpeluang mendapat komisyen daripada Atomy atas free marketing yang aku buat kerana memperkenalkan produk Atomy kepada orang lain.

Selagi mereka menjadi pengguna Atomy, selagi itu aku akan mendapat komisyen.

Minum air Tealive, post kat story. Ada tak syarikat Tealive bagi komisyen atas marketing yang kita buat?
Makan KFC, post kat instagram. Ada tak syarikat KFC bagi komisyen atas marketing yang kita buat?
Beli product THE BODY SHOP, post kat facebook. Ada tak syarikat THE BODY SHOP bagi komisyen atas marketing yang kita buat?
Jawapannya, tidak ada.


Untuk menjadi member Atomy, seseorang itu memerlukan orang yang telah menjadi member Atomy untuk daftarkan mereka. Macam sposorlah. Korang tidak boleh simply sign-up registration menjadi member Atomy, tetapi korang perlu mencari orang yang telah menjadi member Atomy untuk daftarkan korang. 

Bagaimana kalau membeli produk Atomy tetapi menggunakan member Id orang lain? Tiada masalah. Tetapi, korang akan rugi sebab pemilik member Id itu yang akan mendapat komisyen sedangkan yang membuat pembelian adalah korang.

Setiap member Atomy berpotensi menjana pendapatan RM80-RM1000 sehari! Hanya melalui Atomy sahaja. Tanpa perlu menjual produk. Tanpa perlu menyimpan barang. Hanya dengan menjadi pengguna dan product lover Atomy. Tetapi, aku tidak kata benda ini mudah dan tidak juga terlalu sukar.

Semua orang boleh menjana income melalui Atomy. Pelajar, suri rumah, penjawat awam/swasta, entrepreneur dan sesiapa sahaja asalkan berusia 18 tahun keatas.

Daftar percuma! 
Zero cost!
Zero risk!

Kalau korang mencari business tanpa modal, business model yang diperkenalkan oleh Atomy mungkin jalannya. Tidak perlu keluar sesen pun untuk marketing, modal dan iklan. Anda hanya perlu bercerita tentang Atomy kepada keluarga dan rakan-rakan anda samada dari mulut ke mulut ataupun postingan di social media.

Korang tidak perlu menjual produk Atomy, korang hanya perlu share experience korang menggunakan produk Atomy. Jika mereka berminat, korang perlu tolong mereka untuk daftar menjadi ahli. Sebab mereka tidak boleh membeli tanpa member Id. Ada yang join Atomy as consumer dan ada yang join Atomy untuk menjana pendapatan.

Yang penting tiada paksaan membeli, membeli bila rasa korang mahukan produk itu. Ini my sweet reminder untuk orang yang memperkenalkan Atomy, jangan sesekali memaksa orang membeli semata-mata nak dapat komisyen. Please, don't do so. Jangan overclaim. Jangan cakap kalau tidak pasti. Guna dulu dan buat research sebelum sebarkan any facts tentang Atomy.

Untuk yang nak menjana pendapatan hanya ikut 3 step dibawah ini sahaja.
  1. Menjadi member atomy kemudian menukar status consumer kepada distributor (percuma sahaja, hanya isi form) 
  2. Membuat pembelian minimal 10,000PV (~RM100)
  3. Menceritakan produk Atomy kepada orang terdekat

Mari aku perkenalkan HOT item di Atomy.

HemoHIM

hemohim produck korea
Ini adalah supplement kesihatan yang dikeluarkan oleh founder Atomy dan beliau merupakan cancer survivor. Produk ini membantu mempertingkatkan immune sistem badan manusia. Diperbuat daripada bahan organik dan telah dibuat kajian oleh Korea Atomic Energy Research Institute (KAERI).

Menurut penyelidik Sung-Kee Jo, HemoHIM telah mendapat kelulusan daripada Korea Food and Drug Administration (KFDA) dan juga US FDA sebagai makanan kesihatan yang membantu mempertingkatkan immune sistem manusia. Banyak clinical studies telah dibuat ke atas pesakit kanser, HemoHIM telah menunjukkan peningkatan pemulihan sel darah putih (WBC) dengan meningkatkan pengeluaran interferon dan meningkatkan lymphocytes dalam darah pesakit.

Vitamin C

vitamin C produk korea

Ini adalah supplement wajib untuk semua orang. Jika korang tidak mampu untuk maintain pengambilan Vitamin C setiap hari secara semula jadi melalui makanan yang berkhasiat dan seimbang, maka mengambil vitamin C melalui supplement adalah pilihan keduanya.

Dalam fasa pendamik ini, Vitamin C adalah penting untuk immune sistem manusia. Selain itu, ia bagus untuk kesihatan kulit dan masalah iron diffeciency. Vitamin C atomy boleh bertahan selama 3 bulan bebanding brand yang lain yang hanya bertahan selama sebulan. Ia dalam bentuk serbuk, boleh telan begitu sahaja dan boleh dibancuh bersama air.

Aku adalah consumer Vitamin C, aku sudah consume beberapa Vitamin C jenama lain sebelum ini. Bagi aku, Vitamin C Atomy adalah yang paling berbaloi.

Skincare Absolute CellActive

Absolute cellactive skincare korea

Skincare Atomy adalah setanding brand ternama tetapi dijual dengan harga mampu milik di Online Shopping Mall Atomy. Kilang yang mengeluarkan produk Atomy ini adalah kilang yang sama daripada brand seperti: Innisfree, Nature Republic, Etude House, Too Cool For School, Dr.Jart, A.H.C, the SAEM, Missha, Thank You Farmer, Erborian, It's Skin, SKIN79, Goodal, Scinic, 3CE, KLAVUU, Hanskin, The Face Shop, Huxley, Lancôme, Loreal, Shu Uemuera, Helena Rubinstein, Maybelline, Yves Saint Laurent, Johnson & Johnson, Herbalife, Mary Kay, Avon.

So, WORRIES NOT! Produk Atomy ini kualiti terbaik dengan harga mampu milik. Dan ada produk Atomy sudah memiliki sijil halal. Korang boleh makan dan gunakan produk atomy tanpa was-was ya. Dan produk Atomy adalah daripada bahan yang natural. 

Banyak lagi produk Atomy yang aku nak share kerana kebaikan dan kebagusannya. Korang perlu cuba sendiri untuk tahu bagaimana best produk Atomy. 

Kalau korang berminat nak join menjadi member Atomy dan mahu menjana pendapatan melalui Atomy boleh tekan sini untuk pendaftaran. Aku boleh tolong daftarkan. Ramai yang telah berjaya menjana pendapatan melalui Atomy. Pendaftaran adalah percuma! Korang akan diberi member id selepas mendaftar.

Adakah korang mempunyai ciri-ciri dibawah?
  • Orang yang ingin menambah side income secara pasif
  • Orang yang suka share kebaikan
  • Orang yang nak jana pendapatan sehingga ke 5 angka sebulan
  • Orang yang risau dengan pekerjaan sekarang yang tiada jaminan akibat Covid
  • Orang yang nak pencen tapi tidak tahu nak buat apa untuk jana pendapatan selepas pencen

Anda adalah orang yang kami cari!

0 Comments

Thank you for leaving kind words. Deeply appreciated. May you have a good day too!