Penapis udara Cuckoo best ke tak?

penapis udara cuckoo

Dalam family aku ni, adik-beradik aku ada yang mempunyai masalah alahan dengan habuk dan resedung. Dulu merata cari ubat, bermacam treatment dicuba tetapi tak baik-baik. Sampailah 2 tahun lepas, ibu beli penapis udara Cuckoo ni. 

Dan kesannya setelah beberapa bulan menggunakan penapis udara Cuckoo, Angah & Pooh sudah tidak lagi terbersin-bersin, berair hidung & gatal setiap pagi. Kalau tidak biasanya setiap pagi, dia orang punya suara 'aacummm' menggegarkan satu rumah. Hahaha.

Jadi memang sampai sekarang kami pakai penapis udara Cuckoo. Seminggu 2 kali, aku akan On penapis udara Cuckoo di bilik. Semua fine dust memang disedut dengan baik. Aku suka gila. Rasa bila hirup udara dalam bilik ni, segar je.

Masa my parent duduk Geoje Island sebelum ini, most of home appliance di rumah apartment sana adalah dari keluaran Cuckoo. Jadi aku memang personally suka dengan produk Cuckoo. Produk Cuckoo memang berkualiti.

Selain penapis udara, kami juga pakai penapis air Cuckoo. Di kampung dan rumah Along pun pakai mesin penapis air Cuckoo. Mula-mula macam fikir nak cuba produk jenama lain, tetapi kami sudah selesa dan percaya dengan jenama Cuckoo. Itu yang buat kami terus setia. Lagi pun malas nak try n error. Hehehe.

Untuk penapis udara, Cuckoo sudah mengeluarkan 4 jenis model. 

Dengan RM75, dah boleh dapat model C. Model yang kami pakai sekarang. Penapis udara Cuckoo mempunyai sensor yang detect kadar pencemaran udara dalam ruang bilik. Lampu biru maksudnya udara baik. Lampu merah maksudnya udara tidak sihat.

Penapis udara cuckoo review

Untuk penapis air pula, Cuckoo sudah mengeluarkan lebih 10 jenis model. Model yang paling murah adalah King Top iaitu RM75/sebulan. Along pakai model ini. Rasanya dah almost setahun dia orang pakai penapis air Cuckoo. Untuk orang yang baru berumah tangga atau jumlah ahli keluarga sedikit. Model King Top ni yang paling aku recommend la. Model ini adalah top selling Cuckoo.

Kalau korang berminat nak survey atau beli produk Cuckoo. Aku nak suggest this one trusted agent. Boleh dapat macam-macam free gift tau dengan agent ni. Lagi-lagi bulan merdeka ni. Belilah dengan dia.

Boleh contact melalui:

Selamat berCuckoo!


0 Comments

Thank you for leaving kind words. Deeply appreciated. May you have a good day too!