Light devotee

May 20, 2019

Kalau kalian follow aku di Instagram (@ainieyshah), aku selalu share gambar-gambar lampu di instastory aku. Or backgroud caption-caption aku, kalau tak gambar matahari, mesti gambar cahaya lampu.

Iya, aku memang pencinta cahaya. 

Kerana nama aku sendiri bermaksud cahaya mataku. Setiap kali aku melihat cahaya, aku mesti akan jatuh cinta. MasyaAllah sister..

Lampu atas katil tu aku baru beli. Boleh guna remote untuk ubah warna, boleh set nak liplapliplap macam lampu raya. Boleh nak kurangkan brightness or tambah brightness. Lampu jenis LED, so of course jimat pengunaan current. Aku on pakai powerbank je sebab lampu ni dia guna USB connector.

Ada lampu ni senang gila hidup aku, nak on/off pakai remote je. Tak perlu lagi bangun dari katil dah. Hahaha. Tetapi, tujuan asal beli lampu ni sebenarnya nak senang baca buku. Kadang-kadang tak boleh tidur, tarik buku atas rak tu, baca sebaris dua tuptup dah tertidur 😆


Yang lampu bola-bola ni aku beli kat Jonker Walk, Melaka. Ni sudah ada dari zaman degree dulu. This is my most favourite thing sebab bola-bola lampu tu warna purple dan tiap kali aku on waktu malam, aku rasa tenang je pandang lampu tu.

Everytime, I want to start writing, I will turn on my magic lamp. I will make myself a cup of Cinnamon tea and I will play Yiruma's songs. It's just perfect. So much perfect and I couldn't ask for more. Alhamdulillah.

I teach myself to find happiness in small thing because I believe happiness is not come from outside, it comes from inside. Alhamdulillahi ala kulli nikmah.

_____________________________
Nak dapatkan lampu LED liplapliplap tu boleh beli dekat shopee
RM17.30 sahaja
Guna Kod : AINIE679
untuk dapat potongan harga.

You Might Also Like

0 comments

Thank you for leaving some comments here.