Hymn of death

January 15, 2019

I never thought I would cried over this movie. 6 episode for 30 min each. jalan cerita yang simple. tetapi most of dialog dalam scene memberi kesan kat hati aku. maybe based- line cerita ni peotic.

somehow aku rasa.. aku sedang berada dalam movie tu. aku adalah watak dalam cerita itu 😭

before aku start tengok movie hymn of death, first expectation aku adalah cerita ini mungkin cerita cliche percintaan dua manusia yang terhalang. but, it was not.

it’s about choice and dilema.

adakala dalam hidup ni kita akan ‘diberi’ pilihan-pilihan untuk dipilih. tetapi bila tuah tak menyebelahi kita, mungkin dalam pilihan-pilihan yang ada, tidak ada satu pun pilihan yang mengikut kemahuan kita.

then, bila tidak ada pilihan yang mengikut kemahuan. manusia akan memilih kematian sebagai pilihan terakhirnya.

somehow aku faham kenapa ada manusia bunuh diri dalam dunia ini. mungkin.. sebab mereka protest dengan pilihan-pilihan yang ‘diberi’

dalam semua pilihan yang ‘diberi’, tiada satu yang ikut kemahuannya.

bunuh diri ni macam protest againts The Above. it was like — i want to show You, I will stop believing You, trusting Your power and mercy, to help me getting through all the ups and downs of life. 

Suicide is sign of giving up from making choice.

my theory, literally.

human can be so strong and so weak. when they are strong, they will keep making choice. when they are not, they will stop and dying eventually...

mungkin cerita ni based on true story sebab tu aku agak overwhelmed dengan jalan cerita ni. ending movie hymn of death adalah bila mereka dah penat dari membuat pilihan. part yang paling menyedihkan bagi aku, even feeling of love between hero and heroin couldn’t stop them from doing suicide. 

it’s beautiful but idiot.

dying with someone we love, is beautiful. but stopping from making choice by suiciding, is idiot.

entahlah.. aku sudah terbiasa dengan persepsi bahawa cinta itu saling menguatkan dan menghidupkan. bila ending cerita ini, mereka memilih untuk mati sedangkan mereka sudah saling mempunyai cinta, ia sangat bodoh dan sia-sia.

bodoh.. tapi.. aku still menangis bila diaorang bunuh diri. sebab aku rasa indah..the movie ended with quote from poem “The theory of death and life” (may 4,1926)

are you truly living?
no, i am yearning for death in order for truly live




aku sempat google story behind movie. then aku jumpa lagu terakhir heroin tu sebelum bunuh diri dengan kekasih dia. damn.. aku nangis sekali lagi.


κ΄‘λ§‰ν•œ 광야에 λ‹¬λ¦¬λŠ” 인생아
[The life running in vast wild field] 
λ„ˆμ˜ κ°€λŠ” κ³³ κ·Έ 어데이냐
[where are you heading?] 
μ“Έμ“Έν•œ 세상 ν—˜μ•…ν•œ 고해에
[In the lonely world, rough confession] 
λ„ˆλŠ” 무엇을 찾으렀 ν•˜λŠλƒ
[what are you looking for?]

--눈물둜 된 이 세상이
[--This world which is made of tears] 
λ‚˜ 죽으면 고만일까
[is it going to the end if I die?] 
행볡 μ°ΎλŠ” 인생듀아
[The lives seeking for happiness] 
λ„ˆ μ°ΎλŠ” 것 ν—ˆλ¬΄--
[it is the emptiness that you are seeking.--] 

μ›ƒλŠ” μ € 꽃과 μš°λŠ” μ € μƒˆλ“€μ΄
[Those smiling flowers and crying birds] 
κ·Έ 운λͺ…이 λͺ¨λ‘ λ‹€ κ°™κ΅¬λ‚˜
[their lives are all the same] 
삢에 μ—΄μ€‘ν•œ κ°€λ ¨ν•œ 인생아
[The poor life indulged in living] 
λ„ˆλŠ” μΉΌ 우(μœ„)에 μΆ€μΆ”λŠ” μžλ„λ‹€
[you are the one dancing on the blade of a knife] 

ν—ˆμ˜μ— λΉ μ Έ λ‚ λ›°λŠ” 인생아
[The dancing life engrossed in vanity] 
λ„ˆ μ†μ˜€μŒμ„ λ„€κ°€ μ•„λŠλƒ
[do you know you are deceived?] 
μ„Έμƒμ˜ 것은 λ„ˆμ—κ²Œ ν—ˆλ¬΄λ‹ˆ
[Everything in the world is futile to you] 
λ„ˆ 죽은 ν›„λŠ” λͺ¨λ‘ λ‹€ 없도닀
[nothing exists after you die.]

You Might Also Like

0 comments

Thank you for leaving some comments here.