Closing book of 2018

December 29, 2018

hai, awak semua! dah jadi kebiasaan, aku akan datang kesini tiapkali aku is not in good state. everytime aku rasa tak okey, aku akan mencari 'dadah' unituk melepaskan kegianan aku. And yeap, blogging is some kind of my drug. maka... izinkan aku...

oh ye, dua hari lagi tahun akan berubah. 2018 akan meninggalkan kita. apa perasaan korang yea? gembira? sedih? tak rasa apa-apa? or tak tahu nak rasa apa? 

kalau aku, I choose the latter. tahun-tahun sebelum ini aku rajin buat resolution tahun baru tapi tahun ni resolution untuk tahun depan... aku tak fikir lagi. mungkinn... aku nak happy je. hidup tanpa kontrovasi, tanpa relationship? hmm. mungkin..

aku tengah dengar ost Descendant of the sun. damn, layan weh.. 4 bulan belajar bahasa korea, I could say my hanguk is quite impressive. ahahah. (nada bangga :p) but, bila dah stop class, risau juga kalau keterbelakang semula. mana nak cari kelas korean kat sini ye? yang free for sure. ahahaha.

weh.. tahun depan umur aku 24 tahun weh!! yea some people cakap it's just a number. tapi tipu lah kalau nak deny number don't give any effect kat one's life, kan? aku nak tanya orang yang dah pernah melalui umur 24 tahun, boleh bagi nasihat sikit? apa preparation yang perlu aku sediakan? mental aku kena macam mana? did you guys survive? how hard it was? tell me.. tell me..

ada orang umur 24 tahun, dia kahwin.
ada orang umur 24 tahun, dia pregnant.
ada orang umur 24 tahun, dia dapat anak first.
ada orang umur 24 tahun, dia sambung belajar.
ada orang umur 24 tahun, dia baru kerja.
ada orang umur 24 tahun, dia travel satu dunia.
korang umur 24 tahun, buat apa?

soalan ini hanya mampu dijawab oleh orang yang sudah pernah lalui fasa umur itu. aku, belum lagi. so aku sangat curious nak tahu...

aku lost. aku tak nampak big picture. aku tak tahu nak kemana. I am a wanderer.

if I put in check-list book, meeting someone, marrying someone is not in my list. That is what I plan. I want make money, travel a lot, being happy and paying bills.

maybe...

ahaha. life is so mysterious and funny. I just don't get it sometime. however, I always wish everything will fall into its places. hopefully.

If this is my last entry of the year, I wish you all happy new year! Happy life! Happy heart!

Love,
Ainieyshah



You Might Also Like

1 comments

  1. hi, im 24 this year and going to 25 next year. still in my study life and enjoy my study life. not ever thinking about married or such think. just follow the flow k and spent more time with family.

    ReplyDelete

Thank you for leaving some comments here.

Hearts

Travel lists

Singapore
Brunei
South Korea & Jeju Island
Aceh, Indonesia
Jakarta, Jogja, Bandung & Palembang, Indonesia
Mekah & Madinah
Fukuoka,Japan
Thailand
Vietnam
New Zealand