Instagram

Friday, February 09, 2018

Stop using social media

These past few days, I have thinking a lot to this issue. I am worry. I feel suck. What I see nowaday, people become the slave of social media. 

I am about to deactivate my social media and my first social media I already shut down was twitter. So for time being, the only account I have is facebook and instagram. And I am thinking to close any of them. Everytime I open my social media, I would feel stress and hopeless.

Terumatanya bila aku ter-scroll account dari ‘adik-adik’ zaman sekarang. They are to obsess to become famous. Dari yang buat musically then yang buat video parodi then yang buat shortfilm yang mengarut. Allah. Berlawan-lawan. Kemudian, instagram2 yang me-repost gejala-gejala mereka untuk mendapatkan like dan view tertinggi tanpa fikir benda yang mereka share adalah sesuatu yang merosakkan untuk orang2 yang tidak terdedah dengan kepelikan masyarakat.

I am so scared with this phenomena. Kalau nak sentuh fitnah-fitnah dan matlumat yang mengarut yang terpampar di media social, huh memang terkedu habis. I used social media to stay connect with my friend and getting fast information. But, today this social media become the place people show their stupidity just to gain their so-call “value”.

Allah.. i am worried to my young genaration. How our future will be? They will be the one who lead this nation, but I lost my confident. What can I do to help this addiction to get away from my young generation? I feel sad. If I choose to close all my social media, do I choose to become ignorant society? 


3 comments:

Syahirah said...

I totally agreed. oh god. saya ingatkan saya seorang je rasa mcm ni. rasa something yang mcm "apa dah jadi budak zaman sekarang ni ?'' then rasa rimas dan menyemak kepala otak bila bukak social media macam2 benda pelik yang viral. budak zaman sekarang dah addict fanatik sngt sampai sangap dgn soc med ni. benda yang tak penting pun nak update. paling banyak kat facebook. rasa bosan dengan semua ni. then I decided to deactivated facebook. insta kekadang deactivate then twitter pulak unfollow benda yang mengarut.

Mysara Ab Rahman said...

Kte stju! Skrg social media makin teruk keadaannya. Xbley nk dbendung lgsung. N bdk2 skolah rndh even skrg pn dah advance

Nurin said...

I have been using social media for years and felt so addicted to them. Especially the 'explore' tab in instagram. I can scroll for hours when what I planned at first was actually to sleep. Biasanya kalau nak tidur pukul 12, end up tidur pukul 2 because keep scrolling. So I uninstalled instagram apps. It has been 2-3 weeks now and I feel great. Walaupun tak tahu what other people are up to, I dont really care if I missed on something because I dont know it at the first place. I would open instagram in web occasionally to check my dm. Just a sharing.