Instagram

Tuesday, January 06, 2015

Bulatan Bidadari Syurga

Bismillahirahmanirahim,

astagfirullah, astagfirullah, astagfirullah..

aku nak share sesuatu yang istimewa kat korang.
hmm, maybe..

kenapa istimewa..
sebab "sesuatu" ni adalah benda yang boleh buat aku bahagia
--spiritually, inner and outer..
Alhamdulillah.

so here,






people called it, Usrah.
but we named it, Bulatan Bidadari Syurga.

Naqibah kami, Kak Wani yang cantik, yang baik dan yang sweet.
hihihi

Alhamdulillah.
I learn a lot from this beautiful fellas
so many Tarbiyah (didikan dari Allah)
---directly and indirectly

Betul!!
Tarbiyah dari Allah tu bukannya sesenang boleh dapat
---kita kena cari

ke aku je yang payah nak dapat?
hmm.

it's kinda 
"Duduk sebentar dan beriman sejenak"

hmm..
jujur bagi aku,
untuk mencintai Tuhan itu tidaklah mudah
untuk mencintai Tuhan tanpa mengharapkan balasan apa sekalipun itu tidaklah mudah
untuk mencintai Tuhan tanpa mengharapkan balasan dan sentiasa istiqamah adalah terpaling tidak mudah

tapi,
Tuhan itu bukanlah nak lihat pada hasilnya
kerana hasil itu sendiri sudah Dia tetapkan

Tuhan itu lihat pada usaha,
usaha aku untuk mencuba,
walau sesusah mana
walau sesakit apa
walau sesukar bagaimana

usaha mencuba dan terus mencuba
jangan berhenti
jangan mengalah
sebab syurga tu adalah untuk perjuang
pendosa yang berjuang menyucikan diri


ME

1 comment:

Akak Vitamin said...

Usrah.. :) teruskan bagus sangat untuk isi kolam hati kita. Akak pun pernah join di sekolah dan U. Teringin nak join lagi tapi apakan daya kerap berpindah.