Verangan nak jadi macam dalam drama

November 05, 2013

Assalamualaikum and hai :)

dulu-dulukan aku selalu verangan nak jadi macam watak dalam drama yang aku tonton..especially, drama cina yang dulu2 pernah disiarkan kat TV 3 pukul 5-6 petang.. tak pernah tengok?? adalahh....dan sejak itu kan cita2 aku selalu berubah..CONTOH-kalau drama bulan nie cerita pasal pekerjaan berkaitan peguam.. aku akan pasang azam nak jadi penguam..siap conteng2 dalam diari tau youolls..

kalau drama bulan depannya cerita pasal pilot, aku mulalah pasang angan2 nak jadi pilot..walhal, yang berlakonnya orang lelaki kan..tapi, DO I CARE?? suka-suki akulah nak verangan kan?? hahaha..tapi bila kenangkan semula serius kelakar.. DASAR BUDAK TAKDA PENDIRIAN!!

pastu yang paling ketara gila..dulu2 aku selalu berangan nak cepat dewasa..sebab aku rasa dunia dewasa sangatlah OWSHEM!!...tapi, after all things...aku sanggup mati-matian nak tarik balik dengan apa yang pernah aku cakap dan pikir..

dunia dewasa tak BESHHH pown!! jadi kanak2 lagi best! tak yah nak pikir banyak masalah..yea dok? benci!! benci!! benci!! hahaha..tapi, that's life kan?? All we need is Tempuh dan Rempuh saja! YEAHHHH..

Have faith!

okBai :)

You Might Also Like

10 comments

  1. Hahaha samalah kita ni

    ReplyDelete
  2. Yup2 dunia kanak2 lagi seronok :-)

    ReplyDelete
  3. ahaa.. dulu pun sy mcm tu. nak jadi tu nak jadi ni. hehehe. :)

    ReplyDelete
  4. Akak dulu selalu berangan nak jadi macam dalam cerita CSI..
    Forensik..hahaha
    Siap beli membesar kantalah.. Entah pape je..

    ReplyDelete
  5. Udah2lah berangan cik adik oit
    :)

    ReplyDelete
  6. samalah mcm saya. waktu kecik nak sgt jadi besar. xyah gi sekolah. lepas tu kalau rasa tak larat nak gi kerja apply cuti je. lepas tu kalau msuk u xyah bangun awal2 pagi mcm gi sekolah tapi atleast sekolah balik kol 2. kelas kat u habis petang tak termasuk kelas malam lagi..wuuuaaaaa... :P

    ReplyDelete
  7. hee..kekadang sy pn terangan sendri..

    ReplyDelete
  8. Takpe lah berangan, mane tahu tetiba jadi kenyataan.
    Jemput join GA aina, HADIAH GEMPAK!
    http://sirambotmaggi.blogspot.com/2013/11/super-friends-giveaway-by-aina-afiqa-e.html :D

    ReplyDelete
  9. memang seronok kalau dapat kembali ke zaman kanak-kanak..tapi itu semua dh jadi sejarah dan kenangan dalam hidup :)

    ReplyDelete

Thank you for leaving some comments here.

Hearts

Loves

Travel lists

Singapore
Brunei
South Korea
Aceh, Indonesia
Jakarta, Jogja, Bandung & Palembang, Indonesia
Mekah & Madinah
Japan