Instagram

Friday, April 05, 2013

REVIEW SEGMEN: JANGAN SENTAP!!

Salam,

fuhhh..

pegel2 kaki guwe berblogwalking dari satu blog ke satu blog.. tapi lumayan lorh.. guwe ari ini, diberi kuasa VETO untuk menghentam blog2 terpilih..huahahahaha.. *gelak kejam*

nggak usah bicara panjang.. ayuh kita maju..(urgh, apasalah aku nie bersinetron pulak?)

NO 1

Penulisan: (Passed)- Not bad, kelihatan seperti gadis remaja yang manja (?), boleh didefinasikan seorang yang sangat pemurah sebab suka klik iklan orang.. well done!

Templete: (Something wrong somewhere)- mungkin Music Player tu, tak berapa sesuai digunakan diblog anda sebab ia memberi impak buruk..*bad bad bad SCM Mp*.. mungkin boleh tukar ke Youtube Mp3 or Youtube autoplay macam yang saya gunakan..tutorial kt blog Kak Lysaa..btw, sya memang suka giler lagu A T Y tu :) other than that, You're pass!! Shout Box tu cool giler!! buatkan satu, boleh? free? hewhewhew..

Bintang: 4/5

NO.2
Penulisan: (Passed)- As mature as you're, work more hard boleh jadi daie' yang bagus dialam siber nie..insyaAllah..teruskan berkarya :)

Template: (Passed)- loading 3 pat kali pun still laju..sukasuka! tapi ada satu pertanyaan, adakah template ini dibuat di laptop?

Bintang: 4/5

NO.3

Penulisan: (Passed)- 3 M (Menarik, Memukau,Mantopppp)..mungkin kerana menulis dengan santai, al-hasilnya saya pun membacanya dengan santai tanpa perlu mengerut-cerutkan dahi saya sehingga kelihatan seperti orang tua.. Well done!

Template: (Passed)- Simple dan sedap mata memandang.. if penulisan dan mantop, template tolak belakanglaa..huhuhu..keep it up!!

Bintang: 4½ /5

NO.4


Penulisan: (Passed)- rasa diri nie kool giler baca entri2 dalam blog..memang setuju kalau dengan penamaan blog..terasa bahagia..sempat juga singgah ke bulatan blogger.. hope dapat update usrah2 / entri2 yang mantop2 :)

Template: Not bad..seperti NO 3 tadi..if penulisan dah bagus, template tolak belakang..huhuhu

Bintang: 4½ /5

NO.5

Penulisan: (Passed)- blog lebih terarah ke personal journel..saya berharap akan jadi seperti itu juga

Template: (Passed)- kelebihan blog awak adalah pada templatenya..cantik, kemas dan menarik.. sebelum terlupa..tahniah sebab dah tukar ke domain sendiri..saya baru perasan..bravo!!

Bintang: 4/5

NO.6
Penulisan: (Passed)- seperti yang anda sudah tahu kalau tak tahu tolong buat2 tahu.. saya adalah salah seorang pengintip rahsia blog MenulisMenconteng..sepanjang pengintipan, tiada apa yang tidak menarik.. well done!

Template: (Passed)- sempoi saje..

Bintang: 4/5

NO.7
Penulisan: (Something wrong somewhere)-actually, susah sikit nak kritik blog nie..takut dihempuk kepala aku dengan keyboard tuan punya blog..ahaha..xdelah..huhuhu..setelah diselak-selak entri lama, satu jer conclusion yang boleh dibuat, ada sesuatu yang perlu diperbaiki..KEEP IT UP :)

Template: (Passed)- as simple as tittle :)

Bintang: 3½/5 dan satu  istimewa sebab sudi buat entri.

NO.8

Penulisan: (Passed)- boleh tahanlaa.. tabiklah blogger yang rajin balas komen :) overall penulisan, ada yang seronok baca, ada yang macam -,-" 

Template: (Passed)- simple.. tapi header awak memang styloo..I loike :)

Bintang: 3½/5

NO.9 

Penulisanan: (Passed)- Bapakkkk arrgghh *itu eksprestasi aku bila baca blog U*.. mantop babe..well done! and keep it up!

Template: (Passed)- Simple jer.. penulisan dah bagus, template biasa2 okey jerrrr...ehiks

Bintang: 4/5

NO. 10
Penulisan: (Passed)- aku dah kenal kak Biela nie agak lama lahh.. dari domain.blogspot ke domain.com.. dari tulis suka2 sehingga menjadi penganjurkan besar GA/SEGMEN \.. gembira lihat perkembangan positif beliau.. harap terus sukses selalu.. dan semoga menjadi "Doktor rawat hati" yang dapat mentarbiah hati2 manusia..

Template: (Passed)- awesome giler..

Bintang: 4½ /5

NO.11

Penulisan: (Passed)- simple..nothing more I can say, but keep it up :)

Template: (Passed)- simple dan okeylah..ERK..

Bintang: 3½ /5

NO.12

Penulisan: (Passed): masih boleh dipertingkatkan lagi.. *meleleh ayaq liyoq tengok ais-krim tu* keep it up, my dear..

Template: (Passed)- sedap mata memandang.. cantik + simple..well done!

Bintang: 3½/5

Sorry tak mampu nak hupdate secepatnya..sebab ada macam2 kengkangan.. apa yang aku tulis ini, adalah hasil penelitian aku sendiri yakni sebagai seorang manusia..lain orang lain citrasa..lagipun, aku bukan perfect sangat pownn..hehe..sory sesangat kalau aku menyelongkar entri2 lama korang..tujuannya adalah untuk memberi penilaian terbaik.. komenter yang baik ambil sebagai motivasi,  yang kurang baik ambil sebagai pembaiki diri.. thanks sebab sudi join..wassalam..semoga kita berjumpa lagi..daaaa..XOXO

3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

nice review...mari kita terjah ramai2... ^_^

Nur Dzafirah said...

hihi... tq atas review percuma ^^ .. jom bw "reramai" Haha. bleh jadi rerama lps ni~

cik didiey said...

wah!!! review blog org gak ke???
ce review blog akak plak..hehe