8 Tabiat saya ketika study.

October 03, 2012

BiSmillahirahmanirahim..

hari ini saya nak senaraikan tabiat saya ketika study @ tengah concentrate buat sesuatu..

tanpa membebel lagi...

here, we go>>>


  1. saya suka goyangkan kaki (terutamanya kaki kanan) ketika saya tengah berfikir
  2. saya akan menguyah sesuatu dalam mulut. Disebabkan saya tak berapa 'ngam' dengan kacang *tanah*(kerana kacang suka buat musuh jerawat dimuka), maka saya akan menguyah..gula *yang lembut* @  gajus @ kekacang yang baik 
  3. baca kuat-kuat sampai apa yang saya tengah belajar tu saya ingat dan paham..
  4. belajar dimerata tempat; dapur, atas tangga, luar rumah, depan tv, atas katil dan tempat paling best adalah atas meja beljar..tapi disebabkan meja belajar saya sentiasa penuh dengan buku jadi saya jarang belajar atas meja (kecuali disekolah)
  5. dengar lagu sentimental bagai , kadang2 sampai tertidur *tabiat yang tak boleh pakai*
  6. study pada waktu orang lain tidur sebab lebih khusyuk..tapi kadang2 tu rasa seramlaa juga..
  7. bila saya tak paham atau tak dapat buat sesuatu tugasan / soalan saya akan mula mengusik adik saya dan buat dia sampai nangis *yang ini bahaya dan kejam* so bila diaorang tidur, saya akan tarik hidung @ telinga / cubit pipi sekuat hati..lagi pun diorang bukan sedar.. HA HA HA *evil grin*
  8. saya perlukan keadaan yang tenang untuk focus..dan saya akan mula stress bila keadaan bising dan pada masa itu saya nak siapkan sesuatu kerja..
okey..
walaubagaimanapun..sebelum study, kita perlu berdoa..supaya ilmu yang kita beljar tu berkat dan dapat digunapakai semula pada kita atau orang lain..janganlaa belajar kerana nak lulus exam..tapi belajarlaa kerana Allah ta'ala..ikhlas dan amanah..

ikhlas supaya memberi manfaat pada kita...

amanah supaya dapat dimanfaatkan pada orang lain...

till then..
wasalam.....

You Might Also Like

4 comments

  1. hehehehe...
    no 2 tu serupa la kite

    ReplyDelete
  2. doa supaya keberkatan ilmu....InsyaAllah

    ReplyDelete
  3. no. 7 tu mmg kejam!!!!!
    ish3..

    ReplyDelete
  4. hehehe..kan akak dah kata kita ada chemistry, bio, fizik, calculus bagai..ehhh..hee..ada sikit persamaan tabiat aini dengan tabiat akak.

    ReplyDelete

Thank you for leaving some comments here.

Hearts

Loves

Travel lists

Singapore
Brunei
South Korea
Aceh, Indonesia
Jakarta, Jogja, Bandung & Palembang, Indonesia
Mekah & Madinah
Japan